• Külföld
Faktor

Brüsszeli robbantások: újabb terroristát vettek őrizetbe

A belgiumi hatóságok újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a márciusi brüsszeli terrorcselekményekkel összefüggésben.

A szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint az Ali E.H.A. nevű férfit csütörtökön vették őrizetbe egy házkutatás során a brüsszeli Schaerbeek negyedben, pénteken pedig egy bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

A 31 éves belga férfi ellen terrorszervezetben való részvétel, terrorista gyilkosságok és terrorcselekmények kísérlete miatt indítottak eljárást. Az ügyészség nem közölt további részleteket, sajtóhírek szerint azonban a gyanúsítottnak a brüsszeli metróban végrehajtott merénylethez lehet köze.

A férfi elfogásával 7-re nőtt a márciusi belgiumi terrortámadásokkal kapcsolatban őrizetbe vettek száma.

A Le Soir című helyi lap szerint Ali E.H.A. neve már a párizsi terrortámadásokkal kapcsolatos nyomozás során is felmerült - írja az MTI.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, 32-en meghaltak. Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, ezekben 130-an haltak meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Kommentek:

Top 0