• Külföld

Brüsszelben egyperces csenddel emlékeznek a robbantások áldozataira

A belga fővárosban egyperces néma csenddel emlékeznek szerda délben a több mint harminc emberéletet követelő, előző napi brüsszeli terrortámadások áldozataira - jelentették be a helyi hatóságok.

„Arra hívom fel a lakosságot, hogy délben egyperces néma csenddel emlékezzenek a március 22-i terrortámadások áldozataira" - írta szerda reggel Rudi Vervoort, a brüsszeli régió kormányzatának vezetője a Twitteren.

Az elnöki palota közleménye szerint a belvárosban egyperces néma tiszteletadással fog adózni az áldozatok emléke előtt Fülöp belga uralkodó és felesége, Matild, valamint Charles Michel miniszterelnök is – írja az MTI.

Kedden este több száz gyertyát gyújtottak a terrortámadás áldozatainak emlékére Fotó: Europress - Carl Court / Getty

Kedden este több száz gyertyát gyújtottak a terrortámadás áldozatainak emlékére Fotó: Europress - Carl Court / Getty

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából 260-an megsebesültek.

Akárcsak a tavaly januári Charlie Hebdo-merénylet és a novemberi párizsi terrortámadások után, a brüsszeli robbantásokkal kapcsolatban is hashtagekkel és művészi képekkel támogatják a közösségi média felhasználói a támadásokat elszenvedett várost.

Top 0