• Külföld
Faktor

Teherbe esett a férfi, de nem érzi jól magát

A 20 éves Hayden Cross, aki korábban nő volt, de most már hivatalosan is férfi.

Nagy-Britanniában ő az első olyan ember, aki már hivatalosan is férfiként él, de teherbe esett. A The Sun szerint a férfi egy névtelen spermadonor segítségével esett teherbe, akit a Facebookon talált. A megtermékenyítést pedig saját maga végezte el egy fecskendővel.

Hayden már három éve élt férfiként és szedett nemátalakító hormonokat, amikor úgy döntött, hogy gyermeket akar. Erre az időre abba is hagyta a tabletták szedését.

Illusztráció.

Illusztráció.

Korábban a petesejtjeit akarta lefagyasztatni a nemátalakítás megkezdése előtt, de a brit egészségügyi szolgálat nem vállalta az eljárást. Haydennek ezért esett végül a spermadonorra a választása. A melleit és a női nemi szerveit csak a szülés után fogják eltávolítani.

A döntést teherbe eséséről azzal magyarázta, hogy biológiai utód nélkül nem annak a férfinak és apukának érezné magát, akivé szeretne válni.

Hayden azt is bevallotta, hogy kényelmetlenül érzi magát terhesen, hiszen ő ízig-vérig férfinek tartja magát, ez pedig női állapot. A mostani helyzetéért az egészségügyet okolja, amiért nem segítették, hogy a petesejtjei lefagyasztásával később is apává válhasson, a magáneljárás költségeit ugyanis nem tudta volna finanszírozni.

Kommentek:

Top 0