• Külföld
Faktor

Botrány a parlamentben: pornóoldalakat keresnek a brit képviselők

Egyre többször próbálnak meg pornóoldalakat betölteni a brit parlament tagjai munkájuk során.

Tovább dagad a szexuális zaklatási botrány, amely a brit parlamentbe is begyűrűzött. Ezek után az sem vet túl jó fényt a brit politikusokra, hogy rekordszámban szerettek volna pornófilmet nézni az utóbbi időkben munkahelyi gépükön - írja a Daily Mail.

A múlt év júniusa és októbere között 24473 alkalommal próbáltak a képviselők és a parlament alkalmazottai pornóoldalakat betölteni a hivatali számítógépükön – azaz naponta nagyjából 106 kísérlet történik a parlamenten belül a letiltott weblapok felkeresésére.

Az Információ Szabadsága nevű csoport jelentése szerint szeptemberben volt a „legkívánósabbak” a parlamentben dolgozók: ekkor 9467 alkalommal próbáltak a belső hálózaton belül felnőtt tartalmakhoz jutni. A parlament szerint azonban a legtöbb kísérlet nem szándékosan történik, félrekattintások és vírusos oldalak vezetnek a site-okhoz. A legtöbb esetben pedig központilag nem is engedélyezik az ilyen honlapok betöltését, mivel nem kapcsolódik a képviselők munkájához ez a fajta tartalom.

Theresa May helyettesének, Damian Greennek azonban részben azért is kellett lemondania, mert még 2008-ban nagy mennyiségű pornófilmet találtak a hivatali számítógépén. Ő ugyan tagadta, hogy letöltötte volna a videókat, de ez is azt mutatta, hogy a blokkolókat könnyen kijátszhatják az unatkozó képviselők.

Kommentek:

Top 0