• Külföld
Faktor

Sokkolta a briteket, mennyi migránsuk van

A brit belügyminisztérium hosszú ideig titkolta, hogy 2016 óta mennyi migráns érkezett illegális úton az országba. Most azonban nyilvánosságra hozták a pontos adatokat - és a lakosok többsége rettegni kezdett.

Fotó: Europress / Blasco de Avellaneda - AFP

Fotó: Europress / Blasco de Avellaneda - AFP

2016 első felében összesen vagy 24800 migránst tartóztattak fel a határon a hatóságok – azaz naponta 200 migráns próbált sikertelenül bejutni az országba. Őket sikerült megállítani, de arról még becslések sincsenek, hogy hányan tudták kijátszani a hatóságokat - írja az Express.

A Brexit-referendum után hirtelen javult a határőrök teljesítménye: már sokkal több illegális migránst tudtak kiszűrni, a rendőrségi adatok szerint azok a migránsok, akik jelenleg is az országban vannak, papírok nélkül, többségében 2016 első félévében jöttek.

Sokat javított a helyzeten a Calais-i sátortábor, a Dzsungel felszámolása, ugyanis a migránsok nagy többsége a francia kikötőváros felől érkezett Nagy-Britanniába. A probléma viszont az, hogy a francia kormány semmit nem tett Calais védelméért, így a migránsok egyre nagyobb tömege szivárgott vissza Észak-Franciaországba, az átkelés reményében.

Ha pedig a kompra vagy a teherautókra nem sikerül felszökniük, egy kis trükkel az Eurostar vonatai még mindig átszállítják őket.

Kommentek:

Top 0