• Külföld
Faktor

Kártyahiba miatt ingyen tudott vásárolni egy férfi a Tescóban, több milliót elvert az áruházakban

A kártyát a barátainak is kölcsönadta.

A bradfordi Allah Ditta 2017 januárjában 68 font értékben vásárolt egy helyi Tescóban. A dolog érdekessége az volt, hogy a szupermarketes hitelkártyáján egy penny sem volt. A 49 éves férfi nagyon csodálkozott, hogy sikerrel járt, ezért úgy döntött, még egyszer kipróbálja a kártyát. Egy másik bradfordi Tescóba ment, és ott is működött a dolog.

A sikeren felbuzdulva Ditta és néhány barátja – akiknek kölcsönadta csodakártyáját – 2017. január 21-től közel egy hónapon át járta a Tescókat. Tizennégy áruházban (Bradford mellett többek között Leedsben Oldhamben and Manchesterben is próbálkoztak) összesen 167 alkalommal 56 ezer font (átszámítva mintegy 20 millió forint) értékben vásároltak számítógépeket, telefonokat és más termékeket.

Mint azóta kiderült, szoftverhiba okozta a férfi átmeneti szerencséjét: a rendszernek lett volna szabad elfogadnia a tranzakciókat, de mégis megtette. Végül a tettest egy hónappal később az egyik bradfordi áruházban fogták el.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A rendőröknek azzal érvelt, hogy:

    Ki nem tette volna meg a helyemben?

    Allah Dittát 2 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélték. Ügyvédje elmondása szerint a férfi akkoriban nehéz időszakot élt meg, 40 éves házassága ért véget drogfüggősége miatt (ami egyébként szintén nem volt rövid: három évtizedig tartott), így épp hajléktalan volt - írja a The Sun.

    Kommentek:

    Top 16