• Külföld
Faktor

Brit családapa és holland testvérpár a terrortámadás áldozatai között

Egy fiatal, New Yorkban élő holland testvérpár is meghalt a Zaventem repülőtéren a keddi robbantásokban. Az eddig eltűntként kezelt brit David Dixon családja pedig megerősítette, hogy a férfi meghalt a Maelbeek metróállomás elleni merényletben, nem sokkal azután, hogy sms-ben megnyugtatta a zaventemi robbantások miatt aggódó rokonát.

Egyre több sebesültet és halálos áldozatot azonosítanak a keddi brüsszeli merényletek óta. Családja ma közleményben tudatta, hogy a brit David Dixon, akit kedd óta keresnek, meghalt a robbantásokban, írja a Independent. A hartlepooli programozó évek óta Brüsszelben dolgozott, és rendszeresen metróval utazott be a városba. Barátnője, Charlotte Sutcliffe, akivel hétéves gyereküket nevelték, a merényletek után több kórházban is kereste a férfit.

Charlotte Sutcliffe és David Dixon azon a fotón, amellyel a közösségi média segítségével keresték a férfit (forrás: Facebook)

Charlotte Sutcliffe és David Dixon azon a fotón, amellyel a közösségi média segítségével keresték a férfit (forrás: Facebook)

David Dixon nagynénje, Ann Dixon már korábban arról beszélt a brit sajtónak, hogy reggel még üzeneteket váltott a férfival. A nő, amint meghallotta a hírt a repülőtéri robbantásokról, amelyek 8 óra körül történtek, azonnal írt unokaöccsének. David Dixon válaszolt neki hogy jól van, és hogy nem is hallott a merényletekről.

Ez volt az utolsó dolog, amit a családja hallott felőle. Ezután valószínűleg szokása szerint felszállt a metróra, éppen arra a szerelvényre, amelyet a Maelbeek metróállomásnál felrobbantottak. A brit hatóságok szerint hét brit állampolgár sérült meg a robbantásokban, és hármat kezelnek kórházban.

Három holland áldozat személyazonosságát is megerősítették ma. A húszas éveikben járó Sascha és Alexander Pinczowski New Yorkban élt. Nem sokkal a robbantások előtt érkeztek meg a Zaventem repülőtérre, hogy visszautazzanak az USA-ba, és állítólag telefonon beszéltek az anyjukkal, amikor hirtelen megszakadt a vonal. A merényletek óta nem találták őket.

A Pinczowski testvéreket a belga hatóságok azonosították az áldozatok között, ezt Jim Cain Amerika korábbi dán nagykövete is megerősítette a család nevében. Jim Cain ugyanis Alexander jegyesének, Cameron Cainnek az apja. A volt nagykövet briliáns fiatalemberként írta le Alexandert.

Sascha és Alexander Pinczowski (fotó: Facebook)

Sascha és Alexander Pinczowski (fotó: Facebook)

A Guardian információi szerint egy harmadik holland halálos áldozat is van, Elita Weah, aki szintén Amerikába utazott volna a Zaventem repülőtérről. Az amerikai hatóságok pedig arról számoltak be, hogy két amerikai állampolgár is meghalt a támadásokban, de a nevüket nem közölték. A Guardian rajtuk kívül még egy kínai állampolgárról tud, akinek a hatóságok csak a vezetéknevét árulták el, illetve a francia külügyminisztérium név nélkül egy francia állampolgár haláláról számolt be.

A terrortámadások első megnevezett halálos áldozata a perui származású Adelma Tapia Ruiz volt. Rajta kívül egy húszéves joghallgatót, és egy brüsszeli hivatalnokot azonosítottak eddig név szerint. Erről ebben a cikkünkben olvashat.

A keddi merényleteknek eddig 31 halottja van, akiknek azonosítása fokozatosan zajlik. A rokonok és a barátok a közösségi médián keresztül több személyt is keresnek, akik a merényletek idején a repülőtéren vagy a metróállomáson lehettek.

Top 0