• Belföld
Faktor

Botrány, kórházba juttatta diákját a budapesti tanárnő

Az ügyben belső vizsgálat indult, amelynek lezártáig biztosan nem taníthat.

Illusztráció.

Illusztráció.

Elszabadultak és tettlegességig fajultak az indulatok egy fővárosi középiskolában: egy tanárnő és diákja közötti konfliktus durvult el annyira, hogy mentőt kellett hívni a tanulóhoz. Egyelőre sem a diákok, sem az igazgató nem nyilatkozik a történtekről.

A Blikk úgy tudja, hogy a tinédzser fiút, aki összetűzésbe keveredett a tanárnővel, fejsérüléssel szállították egy közeli kórházba. A gyermeket ezután további megfigyelés céljából az intézményben tartották, ahol megállapították, hogy fejsérülése nem súlyos, valamint nem is okozott maradandó károsodást. A fiatal azóta már elhagyhatta a kórházat, ismét részt vehet a tanórákon.

"Az eset kapcsán az intézmény vezetője azonnali belső vizsgálatot indított, amelynek lezárta szerdán várható. Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt" – közölte a lappal az érintett tanintézmény főigazgatója.

A tanárnő telefonon nyilatkozott, ő annyit árult el, hogy nem emelt kezet a diákjára, ám a belső vizsgálat tényét nem tagadta. A tanárnő a vizsgálat lezártáig nem taníthat.

Ha igazak a vádak, illetve a szülők nem hagyják annyiban a dolgot, akár börtönbe is kerülhet a tanárnő, hiszen könnyű testi sértés esetén is rácsok mögé kerülhet egy bántalmazó. A büntető törvénykönyv szerint akkor követ el könnyű testi sértést valaki, ha az általa okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul. Ezért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

Kommentek:

Top 0