• Belföld
Faktor

Botrány Kecskeméten: leszállított a buszról egy idős nőt a sofőr, mert a nő megkérte, az útra figyeljen

Az idős asszony arra kérte a buszsofőrt, hogy inkább az utat figyelje, ne telefonáljon.

A Hiros.hu szúrta ki az egyik Facebook-csoportban a felháborító esetet. A buszvezető hosszasan telefonált, mire az egyik utas, egy idősebb nő megkérte, hogy hagyja abba, mert ezzel nem csak a saját, de mások épségét is veszélyezteti. A fiatal férfi erre – ahelyett, hogy megszívlelte volna a tanácsot – megállt a megállóban a járművel, kinyitotta az ajtókat, majd közölte mindenkivel, hogy addig nem folytatják az utat, amíg az asszony le nem száll. Ezután leült a járda szélére, majd folytatta a telefonálást.

Többen ezután inkább átszálltak egy másik buszra, és a nő is kénytelen volt gyalog továbbmenni. A sofőrt egy másik utas értesítette arról, hogy a hölgy elhagyta a buszt, ezt követően a férfi folytatta a munkáját.

A lap megkereste a Dél-alföldi Közlekedési Központot, amely válaszában azt írja, már több utaspanasz érkezett az üggyel kapcsolatban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    – Az esetről történt értesülést követően azonnali belső vizsgálatot indítottunk, a vizsgálat lezárásáig az érintett autóbuszvezetőt a munkavégzés alól felmentettük – nyilatkozták. – A vizsgálat során az autóbuszvezetővel szemben szigorú munkáltatói eljárást folytatunk le annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

    Válaszukban egyúttal az esetben érintett utastól is elnézést kértek.

    Kommentek:

    Top 16