• Belföld
Faktor

Botrány Kaposváron, nemcsak az újszülöttet vitte haza a kórházból egy férfi

Időközben a tettes megrémült attól, hogy a rendőrség "bemérheti".

A férfi egy kerekesszékben hagyott telefont vitt el. (képünk illusztráció.)

A férfi egy kerekesszékben hagyott telefont vitt el. (képünk illusztráció.)

Az ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat azzal a 44 éves tapsonyi férfival szemben, aki a kaposvári kórház szülészeti osztályáról lopott el egy mobiltelefont.

A vádlott még májusban azért ment a kaposvári kórházba, hogy hazavigye újszülött unokáját. A váróteremben volt, amikor felfigyelt arra, hogy az egyik korábbi látogató a mobiltelefonját – aminek a tokjában pénz is volt – egy tolószékben felejtette, ezért azt gyorsan zsebre rakta.

A vádlott ezután a lányával, az unokájával és a rokonaival a távolsági buszpályaudvarra indult, de útközben úgy döntött, hogy a lopott dolgokat nem tartja meg, mivel tartott attól, hogy ha használja a telefont, akkor a rendőrség „bemérheti”. A taktikázás ellenére a kaposvári rendőrök még aznap elkapták.

A lopás értéke 69.000 forint volt, amely megtérült, mivel a vádlott az elfogása után megmutatta a rendőröknek, hogy a lopott dolgokat hol dobta el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben nem látta szükségesnek, hogy a bíróság tárgyaláson döntsön a bűnösségéről, az eljárásban indítványt tett a vádlott próbára bocsátására.

Kommentek:

Top 0