• Belföld
Faktor

Botrány a magyar gyerekotthonban: kiskorúakat molesztált az igazgató

Több mint 120 tanút hallgattak ki.

A bicskei gyermekotthon volt igazgatója és egyik volt nevelője ellen kiskorú veszélyeztetése, szexuális visszaélés és erőszak miatt indult eljárást vádemelési javaslattal zárták.

A nyomozók október 12-én tartottak házkutatást és helyszíni szemlét az otthonban: gáz-riasztó pisztolyt és több számítógépet is lefoglaltak az 56 éves férfi irodájából.

A nyomozók több mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 sértett lett, közülük egy lány. A rendőrök az ügyben pszichológust, valamint elme- és informatikus szakértőket rendeltek ki, akik a lefoglalt számítógépeken főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak.

Az eljárás során többen elmondták, hogy az intézet egyik volt nevelője is közeledett feléjük szexuálisan. A 33 éves férfi ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.     Az RTL Klub október eleji több műsorában beszélt a bicskei gyermekotthon két volt lakója névvel és arccal vállalt nyilatkozatában arról, hogy az intézet igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, őket négy, illetve nyolc éven keresztül zaklatta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását.

Kommentek:

Top 0