• Belföld
Faktor

Botrány egy mosonmagyaróvári kollégiumban, az ágyneműtartóból árulták a drogot

Az álmennyezet alól rengeteg pénz került elő.

Mosonmagyaróvári kábítószer-kereskedő hálózat öt tagja ellen emeltek vádat, mert egy kollégiumban egymásnak adták, majd értékesítették a kábítószert - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az MTI-t.

Takács Péter főügyész közleménye szerint a beszerzési forrást jelentő elsőrendű vádlottól a hatóságok tavaly nyáron amfetamint, félkilónyi marihuánát, több mint fél kiló kokaint, 150 lőszert, az álmennyezet alól pedig tízezer eurót (több mint 3,2 millió forint) foglaltak le. A kábítószerek összességében különösen jelentős mennyiségűnek számítanak.

A másodrendű vádlottól 1,7 millió forintot, a harmadrendű vádlottól 99 lőszert foglaltak le. Ők összesen négyszáz gramm marihuánát adtak tovább. A drogot a kollégiumban az ott lakó negyed- és ötödrendű vádlott terjesztette. A vádirat szerint legalább 125 alkalommal értékesítettek a kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolt összesen négyszáz gramm kábítószerből. A szobában egy befőttesüvegben 565 ezer forintot is találtak a hatóságok.

Az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és lőszerrel való visszaélés, a másik négyet kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják. Ha beismerik tettüket, az elsőrendű vádlottra hat év, a többiekre három év szabadságvesztés kiszabását indítványozza a főügyészség.

Kommentek:

Top 0