• Kultúra
Faktor

Botrány az Oscar-gála körül: visszalépett a műsorvezetéstől az amerikai színész

Nem hajlandó újra bocsánatot kérni egy múltbeli hibája miatt.

Szerdán jelentette be a színész és az Amerikai Filmakadémia, hogy a 2019-es Oscar-gálán Kevin Hart lesz a műsorvezető. A színész hatalmas megtiszteltetésnek érezte, mint mondta, minden álma teljesült ezzel a felkéréssel.

Sokaknak azonban nem tetszett a döntés, mert Hart egy tíz évvel ezelőtti stand-upjában kifogásolható megjegyzéseket tett, valamint korábban melegellenes témájú bejegyzéseket tett közzé a közösségi oldalán. A humorista e bejegyzéseknek egy részét törölte, majd egy videót töltött fel az Instagram-oldalára.

– Hívott a csapatom, hogy „Úristen, Kevin, mindenki dühös az évekkel ezelőtti bejegyzéseid miatt” – mondja Hart a videóban. – Srácok, majdnem negyvenéves vagyok. Ha nem hiszitek el, hogy az emberek változnak és fejlődnek, ahogy öregszenek, nem tudok mit mondani. Ha azt akarjátok, hogy valaki folyamatosan a múltja miatt esedezzen, nem én vagyok a ti emberetek.

A fenti mondatok sokakban azt az érzést keltették, hogy a humorista nem szándékozik bocsánatot kérni a korábbi, sértő megjegyzések miatt. Hart órákkal később egy újabb videóval jelentkezett, amelyben elmondta, az Akadémia ultimátumot adott neki: vagy bocsánatot kér, vagy keresnek másik házigazdát a díjátadónak.

– Kihagynám a bocsánatkérést. Ennek az az oka, hogy már nem egyszer beszéltem erről. Nem ez az első, hogy ez előjön – fakadt ki a videóban. – Elmondtam, ki vagyok most, illetve ki voltam akkor. Megtörtént. Nem fogok állandóan a múltban vájkálni, mikor már továbbléptem és teljesen máshol tartok az életben.

A kedélyek a második videó után sem csillapodtak, ezért végül Hart a Twitteren bejelentette be: lemond a gála vezetéséről.

– Visszalépek az idei Oscar-gála vezetésétől. Azért, mert nem akarok zűrzavart egy olyan estén, amikor tehetséges művészeket kéne ünnepelnünk. Elnézést kérek az LGBTQ közösségtől a múltbéli, érzéketlen kijelentéseim miatt. Sajnálom, hogy megbántottam őket. Fejlődök és továbbra is szeretnék fejlődni. A célom, hogy összehozzam az embereket, nem az, hogy szétszakítsam őket. Tiszteletem az Akadémiának, remélem, még találkozunk – írja a bejegyzésben.

Azt, hogy ki vezeti majd a februári Oscar-gálát, egyelőre nem tudni – az Akadémia ugyanis nem kommentálta a történteket.

Kommentek:

Top 0