• Belföld
Faktor

Botrány a bíróságon, ezt művelte a Teréz körúti robbantó a tárgyaláson

Mentőt kellett hívni hozzá, mindenkit kiküldtek a teremből.

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Mentőt kellett hívni a Teréz körúti robbantóhoz a Fővárosi Törvényszékre hétfőn. Mindenkit kiküldtek a teremből, miután P. László lefeküdt a földre és nem volt hajlandó mozdulni. A jelenetet vita előzte meg, a férfi ugyanis összeveszett a bíróval.

A per tanúkihallgatásokkal folytatódott reggel. P. Lászlót alig vezették be vezetőszáron a terembe, háborogni kezdett, hogy engedjék ki. A Bors szerint a bíró ekkor felvilágosította, hogy jelenleg a büntető tárgyalása zajlik, amelyen részt kell vennie. A szabadlábra helyezését pedig első fokon elutasította a bíróság.

Akkor minek vagyok itt, vigyenek vissza! Fáradt vagyok, semmi kedvem itt lenni!

– közölte a férfi. Miután a bíró rendre utasította, hogy ne cirkuszoljon, tüntetőleg ásítozni kezdett, csörgette a bilincsét, jelezve, hogy nem érdekli a per. Ezután feküdt le a földre.

A törvényszék közleménye szerint amikor a bíróság elrendelte, hogy a jelen lévő büntetés-végrehajtási őrök fogják közre a vádlottat, levetette magát a földre, majd amikor arra kényszerítették, hogy üljön vissza a padra, ellenállt, ezért az őröknek le kellett fogniuk.

A bíróság kihívta a mentőket, de a vádlott nem hagyta, hogy megvizsgálják, a kiérkező mentőorvos azonban közölte, hogy a vádlott szándékos rendzavaró magatartást tanúsít. A vádlott ellehetetlenítette a tárgyalás folytatását, ezért visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A tárgyalás délutáni szakaszában az ismételten előállított vádlott jelezte, hogy élni szeretne a büntetőeljárási törvény által biztosított lehetőséggel, és nem kíván részt venni a tárgyalásokon. A bíróság erre tekintettel a továbbiakban a vádlott távollétében folytatja az eljárást, de tájékoztatta arról, ha bármikor úgy dönt, hogy szeretne megjelenni, erre van lehetősége. A következő tárgyalási nap március 26-án lesz.

P. László 2016. szeptember 24-én este egy robbanószerkezetet, és egy szögeket tartalmazó táskát tett le a földre a Teréz körúton. Ezután kivárta, hogy a szokásos járőrútvonalat bejáró szolgálatban levő egyenruhások a csomag közvetlen közelébe érjenek, majd távirányítással működésbe hozta a szerkezetet. A vád szerint végezni akart a rendőrökkel és a robbanás után megszerezni szolgálati fegyvereiket.A járőrök a detonáció után súlyos, életveszélyes, míg egy másik ember nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Kommentek:

Top 0