• Külföld
Faktor

Hátborzongató barlangot fedeztek fel a kirándulók: boszorkány jelek voltak a falra vésve

Az Egyesült Királyságban találták.

Több száz „boszorkányjelet” találtak a Nottinghamshire-ben található barlangokban. Ez a legnagyobb ilyen jelekből álló gyűjtemény az Egyesült Királyságban. A fekete mágiával kapcsolatos jeleket a Sherwoodi erdő közelében, a Creswell Crags-ben található barlangok falára és mennyezetére vésték.

Egyértelműnek látszik, hogy a kőzetbe azért vésték a jeleket, hogy megelőzzék a gonosz szellemek alvilágból, illetve pokolból való felszállását. A felfedezést Hayley Clark és Ed Waters, a Subterranean Britannica csoport tagjai tették, miközben az egyik barlangban kirándultak. A szakértők állítása szerint a jelek száma és változatossága példátlan. Ráadásul egész végig szem előtt voltak.

A leggyakoribb jel a falakon a „W”, amely feltehetően Szűz Máriára utal, aki a szüzek szüze (Virgin of Virgins), illetve sokszor látható még a „PM”, a Pace Maria rövidítése is. Más szimbólumok a gonosz elfogásának, vagy csapdába ejtésének az eszközei, láthatók például átlós vonalak, dobozok és labirintusok is a falba vésve. Úgy tűnik, hogy a jeleket idővel bővítették, ami arra utalhat, hogy meg kellett erősíteni a gonosz elleni védelmet például a járványok vagy a gyenge termés idején.

A középkori véseteket nemsokára a nagyközönség is megtekintheti, február végén ugyanis vezetett túrákat indítanak a barlangokban – írja a Daily Star.

Kommentek:

Top 0