• Külföld

Bosszút áll Obamán az izraeli kormányfő

Benjamin Netanjahu vissza akarja fizeti Obamának, hogy nem vette figyelembe kifogásait tavaly az Iránnal kötött atomalkuval szemben, ezért mindent megtesz, hogy Obama ne legyen ENSZ-főtitkár, írja a Washington Times.

Egy kuvaiti napilap értesülése szerint Barack Obama szívesen lenne ENSZ-főtitkár, a The Washington Times című jobboldali napilap pedig saját forrásokból úgy tudja, hogy Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő szövetségeseket gyűjt, hogy megakadályozza az amerikai elnök jelölését.

"Az izraeli kormányfő, Benjamin Netanjahu vissza akarja fizeti Obamának, hogy nem vette figyelembe kifogásait tavaly az Iránnal kötött atomalkuval szemben" - írta saját forrásokra hivatkozva a The Washington Times című jobboldali napilap. A riporter, Todd Wood információi szerint a zsidó állam miniszterelnöke mérsékeltnek mondott arab államok vezetőivel egyeztet annak érdekében, hogy megtorpedózza a jelenlegi amerikai elnök ENSZ-főtitkári ambícióit. Obama elképzeléseiről az Al-Dzsarida című - angol, arab és urdu nyelven megjelenő - kuvaiti lap adott először hírt. Az Al-Dzsarida azt is tudni véli, hogy az elnök már el is kezdte az egyeztetéseket amerikai demokrata párti és republikánus párti politikusokkal, valamint amerikai zsidó szervezetek képviselőivel.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16