• Belföld
Faktor

Borzalom Székesfehérváron: napokig halott gyermekével élt az anya

A nő tudta, hogy fiának segítségre lenne szüksége, mégsem hívott orvost.

A bíróságon folytatódik annak a nőnek az ügye, akinek 11 éves kisfiát holtan találták a mentősök Székesfehérváron tavaly január elején. Miután az iskolából hazament a cukorbeteg kisfiú, rosszul lett és hányt is. Bár az édesanyja tisztában volt betegségével, és azzal is, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, nem kért segítséget. A fiúnál egyébként két évvel korábban mutatták ki a cukorbetegséget.

Az anya, eddig érthetetlen okokból ahelyett, hogy orvost hívott volna, befeküdt fia mellé az ágyba és elaludt. Mire felébredt, a gyermek halott volt.

A nő ezután sem hívott mentőt. Végül csak 5 nappal később kért segítséget, január 9-én hívta fel a gyermek dietetikusát.A gyermekorvos és a mentőszolgálat személyzete a gyermeket a családi ház fűtetlen, ekkor mindössze mínusz 1 fokos szobájában találta meg. Az orvosi szakvélemény szerint ekkor a gyerek már napok óta halott volt, pedig ha szakszerű kezelést kap, megmenthették volna az életét.

A Fejér Megyei Főügyészség decemberben emelt vádat a nővel szemben, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - írta a Bors.

Kommentek:

Top 0