• Krimi
Faktor

Felakasztotta, majd elásta a barátját egy férfi

Bűnösnek találta a bíróság azt a férfit, aki az élettársa bántalmazása miatt ölte meg a barátját Apajon. Az áldozat halálát öngyilkosságként akarta beállítani, majd inkább elásta a holttestet.

Emberölés bűntettében bűnösnek találták azt a férfit, akit azzal vádolnak, hogy megölte a barátját 2014-ben Apajon. Hét év börtönbüntetésre és hét év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság pénteken – írja a 24.hu.

Illusztráció

Illusztráció

Még 2014 novemberében az ötvenes éveiben járó vádlott dolgozni ment, napközben pedig több bögre bort is megivott. A munkából részegen ment haza, az otthonába arra érkezett meg, hogy a vele élő barátja, aki aznap szintén italt fogyasztott, megverte az élettársát.

Emiatt verekedni kezdtek, a későbbi áldozat egy késsel támadott, többször is megszúrta a férfit. A gyanúsított a bántalmazás során a nyakánál fogva megragadta a barátját és fojtogatni kezdte, majd rálépett a nyakára. Ezt követően az ekkor már életjelet nem adó férfit kihúzta az udvarra, kötelet tett a nyakára és felakasztotta a diófára. Ezzel a tettel azt akarta elhitetni, hogy a férfi öngyilkos lett.

A vádlott ezután hullámpalák segítségével eltakarta a holttestet, rendet tett a lakásban és az élettársa segítségével a véres ruhákat is elégette. Másnap azonban úgy döntött, hogy inkább elássa a holttestet.

A történtek után mindenkinek azt hazudta, hogy a barátja a Balatonra ment dolgozni, azonban öt hónappal később rábukkantak a holttestre. A bűnügyi technikusok a hátsó kert közepén, egy lucernakupac alól hantolták ki.

Kommentek:

Top 0