• Krimi
Faktor

Nem ismeri a húst és zöldséget a két kisgyermek, édesapjuk csak kólát adott nekik egész életükben

A francia férfi három hónapos börtönbüntetést kapott, és gyermekeit is gyámság alá helyezték.

Csak kólát és sütit adott a 3 és 4 éves gyermekének egy írástudatlan, alkoholista apa a közép-franciaországi Limoges-ban. A nagyobbik gyereknek már 7 foga bánta a szörnyű étrendet, a kisebbik nem beszél. Az apát elítélték.

Kizárólag cukros kólán és sütin tartotta kisgyerekeit egy gondatlan francia apa - számolt be az esetről az Index.

Illusztráció.

Illusztráció.

A férfit nem nevezték meg a témáról születő cikkekben, például itt, de az esetről beszámoló francia média, így az AFP, a La Dépeche és a Le Figaro is azt írja hogy a francia férfi  három hónapos börtönbüntetést kapott, és gyermekeit is gyámság alá helyezték.

A francia törvények előírják a szülők számára, hogy megfelelően gondoskodjanak az utódaikról, különben elkövetik a "szülői kötelességek elmulasztása" elnevezésű bűncselekményt. Márpedig a bíróság szerint ez az apa elkövette.

Az eset Franciaország középső részén, Limoges-ban történt. Az írástudatlan, számolni is képtelen férfi teljesen elhanyagolta három és négy éves gyermekeit. Ha valamilyen segélyhez jutott, azt jellemzően azonnal alkoholra költötte, a gyermekek üres szobában, játékok nélkül éltek, egy matracon aludtak. A háztartásban hűtőszekrény sem volt, a gyerekek semmilyen egészséges táplálékhoz nem jutottak. 

A két kisfiú most nevelőszülői gondozásba került, fokozatosan építik bele az étrendjükbe, a számukra még ismeretlen húst és a zöldségeket, emellett pszichológiai segítséget is kapnak. A gyerekek eddigi életükben szinte teljesen magukra voltak hagyva.

A nagyobbik gyermeknek hét, a cukortól szétrohadt fogát azonnal ki kellett húzni, szerencsére ezek még nem "maradandó" fogak voltak. A kisebbik gyermek pedig még nem szólalt meg, amióta a hatóságok megtalálták őket.

Kommentek:

Top 0