• Élet
Faktor

Nem mindegy, hogy milyen alkoholt iszik - így hatnak a hangulatára

Van összefüggés az alkohol típusa és a hangulatunk között, legalábbis ez derült ki egy kutatásból.

A röviditalokat fogyasztók sokkal agresszívabbak egy felmérés szerint mint azok, akik inkább boroznak vagy söröznek.

A vegyészek és a kutatók sokáig vitatták ugyan, hogy különbséget lehetne tenni a különböző italoktól berúgott emberekre jellemző viselkedési formák között, de egy nagy mintával dolgozó felmérés szerint vitathatatlan a különbség a sörözők és a rövidezők reakciói között. Mivel minden röviditalt egy közös kategóriaként kezeltek a kutatók, arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy vajon a különböző rövidek is különböznek-e egymástól. A felmérésről az IFL Science számolt be.

A tanulmány egy drogfogyasztási szokásokat feltérképező kérdőívre érkezett válaszok alapján készült. A kérdőívet kitöltő 30 ezer válaszadó közül azokat választották ki, akik rövideztek, söröztek és boroztak is a felmérés előtti évben. A 18 és 34 év közötti fiatalok 30 százaléka válaszolta azt, hogy a röviditalok agresszívvá tették őket, míg a sörökkel kapcsolatban a 6,7 százalékuk, a borok kapcsán pedig mindössze 2-3 százalék említette lehetséges következményként a fokozott agresszivitást.

A kikapcsolódással és ellazulással ezzel szemben csak a válaszadók 20 százaléka hozta összefüggésbe a rövidezést, szemben a borozást és a sörözést relaxálónak érző fiatalok 53 és 50 százalékával. A vörösborfogyasztással persze könnyű átlendülni a ló túloldalára, az italozók 60 százaléka ugyanis kifejezetten fárasztó élményként írta le a dolgot, szemben a fehér bor által elernyesztett, vagy éppen kifárasztott 18 százalékkal.

A rövidek ezenkívül magabiztossá (59 százalék) és szexivé (42 százalék) is varázsolják az italozókat. Legalábbis a saját szemükben. Erre mondjuk főleg a fiatalabb korosztály, azaz a 18-24 évesek használják ki, leginkább nekik van ugyanis szükségük arra a felmérés szerint, hogy valamivel feltornásszák a magabiztosságukat - idézi fel a Dívány.

Kommentek:

Top 0