• Belföld
Faktor

Bonyolódik a Gyárfás-ügy: nem csak egy hangfelvétel került elő

A felvételek a rendőrség birtokában vannak.

Fotó: MTI-Mihádák Zoltán

Fotó: MTI-Mihádák Zoltán

Nem egy, hanem több kompromittáló hangfelvételt készített Portik Tamás a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetéseiről 2000 és 2004 között, és ezek a felvételek a rendőrség birtokában vannak - írja a Heti Válasz.

Múlt hét kedden állították elő és hallgatták ki Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség korábbi elnökét, vállalkozót. A vizsgált gyanú szerint az ő megrendelésére ölették meg Fenyő Jánost, a Vico Rt. médiabirodalom vezetőjét 1998-ban. Gyárfás azt mondta múlt csütörtökön, miután a nyomozók elengedték, hogy ő maga adta át a hangfelvételt a hatóságoknak, amellyel zsarolni próbálták. Erről egyébként azt állította, hogy több beszélgetésből vágták össze, hogy ránézve terhelő legyen.

A Heti Válaszban viszont azt állítják, hogy nem Fenyő János milliárdos megöletése előtt készültek a felvételek, hanem "a tett következményeiről szóló beszélgetések, amelyek Gyárfás felbujtói szerepéről árulkodnak." A lap által megszólaltatott belügyi források az Index szerint a következő történetet vázolták:

EZT IS AJÁNLJUK:

    Portik Tamás embere, Jozef Rohác ölte meg Fenyőt, tizenkilenc lövést leadva rá a Margit utcában, autójában ülve. A férfit négy találat érte, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Portik a kétezres évek közepéig az olajügyek miatt bujkált, állítólag külföldön. Miután hazajött felelevenítette kapcsolatát Gyárfással is, aki korábban a Vico Rt. tulajdonosának riválisa volt. Rendszeresen beszéltek személyesen és telefonon, ezeket a beszélgetéseket pedig Portik rögzítette, szándékosan úgy, hogy a producer felbujtói szerepe világossá váljon.

    Portik a felvételeket nem magánál tartotta, hanem bizalmasának, Jozef Rohacnak adta oda. Őt 2008-ban vette őrizetbe a cseh rendőrség, a hangfelvételeket vélhetően a testvérének, Stefan Rohacnak adta megőrzésre. Az elmúlt időszakban elkezdte "feldolgozni" a Gyárfás-anyagot, ennek része volt, hogy tavaly szeptemberben Imrich K-n keresztül megzsarolta a producert.

    Gyárfás Tamás ellen a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el pénteken. Nyomkövetőt kell viselnie.

    Kommentek:

    Top 16