• Belföld
Faktor

Bőnyi rendőrgyilkosság: a szakértők szava mindent megváltoztathat

A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt férfi tagadja tettét, de a szakértők véleménye pontot tehet az ügy végére.

Hamarosan folytatódik a Szombathelyi Törvényszéken a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt idősebb Győrkös István pere; várhatóan a szakértőknek lesz ügydöntő szavuk az eljárásban, hiszen a vádlott nem ismeri el a bűnösségét, a védelem pedig igyekszik megingatni a szakértői véleményeket - írja a Magyar Idők.

Fotó: MTI - Varga György

Fotó: MTI - Varga György

A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt idős hungarista, Győrkös István június végén áll ismét a Szombathelyi Törvényszék elé. A bíróság két napot tűzött ki, és tanúk meghallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást, továbbá iratokat ismertet, hangfelvételeket hallgat meg, valamint dönt az előterjesztett bizonyítási indítványokról. A lap azt írta, a megidézett szakértők hivatalos elfoglaltságuk miatt nem tudnak megjelenni, a várhatóan ügydöntőnek számító meghallgatásukra később kerül sor.

A büntetőper idén április 25-én kezdődött. A vádlott nem tett vallomást, a tárgyaláson ismertetett nyomozati vallomása szerint azt állítja: véletlenül sült el a fegyvere, és nem lőtt az áldozat felé sem. Ezt a nyomozás során több szakvélemény is megcáfolta - idézi az MTI.

Kommentek:

Top 0