• Belföld
Faktor

Ezt vallotta a bőnyi rendőrgyilkos

A bőnyi rendőrgyilkos vallomásáról ügyvédje beszélt, aki többek közt azt is elárulta, hogy a férfi szerda óta nem látta családját, de a terrorelhárítók rendesen bántak vele.

Szerdán reggel nyomozók érkeztek a férfi családjának házához, ahol a felesége is otthon volt. Gy. István vallomása szerint akkor kiment a nyomozókhoz, akik ott elmondták neki, hogy miért érkeztek, ekkor ő inkább visszafordult a házába. A rendőrök persze utána mentek, és közölték vele, hogy házkutatást fognak tartani.

A 76 éves férfi tudta, hogy találni fognak nála olyan fegyvert, amelyre nincs, de amúgy sem lehet engedélye. Az egyik ilyen például a karabély volt, amellyel lelőtte Pálvölgyi Pétert.

A bőnyi helyszín. Fotó: MTI - Krizsán Csaba

A bőnyi helyszín. Fotó: MTI - Krizsán Csaba

Gy. István vallomásában azt mondta, hogy amikor először kiment a rendőrökhöz, nem volt nála fegyver. Bent akarta a rendőröket a karabéllyal visszatartani, késleltetni, hogy előállítsák. A sorozatlövő az intézkedés közben sült el – állítása szerint nem szándékosan, és azonnal kilőtt öt golyót.

Azt még nem lehet tudni, hogy az idős férfit ki lőtte meg, de valószínűleg nem a hősi halált halt rendőr. A férfi ügyvédje, Dr. Léhner György a Kisalföldnek elmondta, hogy szakértői vizsgálat deríti ki: ki lőtt először.

Gy. István idős felesége is végignézte az eseményeket, kórházba is került szívinfarktussal. A gyanúsított egészen csütörtök kora délutánig nem tudott erről. Rákérdezett ugyan a felesége állapotára, de választ nem kapott. A lap információi szerint Tökölön közölték vele a hírt, pszichológus is jelen volt ekkor. A családjával sem találkozhatott egyelőre, és továbbra is a tököli rabkórházban ápolják.

Miután a férfi lelőtte a rendőrt, vérző testtel visszavonult az egyik szobába. Állítása szerint nem üvöltözött olyanokat, hogy aki be mer lépni a házba, azt kivégzi. Elmondta, hogy felhívta őt a már úton lévő TEK-vezető, és tárgyalni kezdtek.

A terrorelhárítók számára az elsődleges cél az lehetett, hogy az akkor már sérült férfival kivetessék a tárat a fegyverből, és ezt úgy tegye, hogy a vonal túloldalán is hallják a kattanást. Miután ezt megtette, megrohamozták a házat, kihozták a halott rendőrt, az idős férfit pedig lefogták.

Dr. Léhner György kérte, hogy védencét a Kisalföld szó szerint idézze:

a terrorelhárítók a történtek ellenére is kifejezetten emberségesen bántak vele.
Kommentek:

Top 0