• Krimi
Faktor

Fejlemény a rendőrgyilkos ügyében: nem teljesült a bőnyi gyanúsított kérése

Elutasította a bíró a védő indítványát, és nem szüntette meg a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

A bíróság arra hivatkozott a 24.hu szerint, hogy a korábbi, az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról szóló döntésének indokai változatlanul fennállnak, így a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, és a nyomozás megnehezítésének veszélye, amely miatt a legsúlyosabb kényszerintézkedés indokolt.

Fotó: MTI-Krizsán Csaba

Fotó: MTI-Krizsán Csaba

A végzetes támadás október 26-án történt Bőnyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei házkutatást akartak tartani a támadó otthonában, de a 76 éves férfi még azelőtt tüzet nyitott, hogy bejutottak volna hozzá. Öt-hat lövést adott le, és fejbe lőtte a 46 éves nyomozót, aki azonnal meghalt. A rendőrök szintén fegyvert rántottak, az idős támadót hasba lőtték. A férfi ezután elbarikádozta magát az otthonában, a TEK pedig elindult a helyszínre. Tárgyalni próbáltak vele, de a férfi azt mondta, hogy ha bárki is a közelébe megy, azt kivégzi. Hallani lehetett, hogy egyre rosszabbul van, így végül rajtaütöttek.

A lövöldözőt kórházba vitték, és az orvosok megműtötték. Másnap elrendelték az előzetes letartóztatását a kórházban. Azóta is börtönben van.

Kommentek:

Top 0