• Belföld
Faktor

Lezárult a nyomozás: ez vár a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjára

Győrkös még mindig tagadja a gyilkosságot.

Fotó: MTI-Krizsán Csaba

Fotó: MTI-Krizsán Csaba

Szeptemberben vádemelés várható id. Győrkös István, a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottja ellen, aki akár életfogytiglant is kaphat.

Megtartotta az iratismertetést a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztálya a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében– tudta meg a Magyar Idők. Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője a lapnak azt mondta: az iratismertetés után harminc nap van a vádelőkészítésre, ami kétszer harminc nappal meghosszabbítható. Az ügy kiemelt, ezért a vádat várhatóan már szeptemberben a Győri Törvényszékre fogják benyújtani.

2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói házkutatásra érkeztek a gyanúsított bőnyi családi házához. A férfi eleinte együttműködött, de aztán vitába keveredett a nyomozókkal, és a rendőröket nem engedte be. Ehelyett visszament a házba, magához vette illegálisan tartott gépkarabélyát, amelyet csőre töltött. A gyanú szerint az ajtón belépő Pálvölgyi Péter őrnagyot, az NNI főnyomozóját célba vette, és elsütötte a fegyvert. Mivel az AMD sorozatlövésre volt állítva, négy-öt lövedéket lőtt ki. A főtiszt azonnal meghalt. Mögötte érkező társai maroklőfegyverekből tüzet nyitottak, és meglőtték id. Győrköst. Ő azonban azt állítja, véletlenül sült el a fegyvere, és nem lőtt az őrnagy felé sem.

Kommentek:

Top 0