• Külföld
Faktor

Kiürítettek egy szállodát, amit a focivébén is használnak: senki sem érti mi történik

Egyes híradások bombariadóról szólnak, míg máshol gyakorlatról tudósítottak a lapok.

Vélhetően bombariadó miatt kellett evakuálni kedden este Rosztov-na-Donuban az egyik szállodát, amely a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) listáján az oroszországi labdarúgó-világbajnokság számára fenntartott egyik szálláshely - írja az MTI.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az eseményről kedd este a nagy hírügynökségek közül csak a Reuters adott hírt a Topos Congress-Hotel személyzetének és szemtanúknak a közlése alapján. Eszerint az orosz rendőrség kiüríttette a szállodát bombariadó miatt. Legalább egy tűzoltókocsi volt a helyszínen, a rendőrök pedig az utcán kérdezték ki a személyzet tagjait és a szálló vendégeit - írta a Reuters. A hírügynökség megállapította, hogy a világbajnokság idejére ez a szálloda is a FIFA rendelkezésére álló szálláshelyek listáján szerepel, de a bajnokságon szereplő egyetlen csapatnak a tagjait sem szállásolták el itt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Közép-európai idő szerint éjfél utánig nem közölt egyéb részleteket a hírügynökség.

    Később azonban egymásnak ellentmondó rendőrségi közlések láttak napvilágot a Reuters révén. Először azt mondták a hírügynökségnek, hogy a városban "gyakorlat" keretében tizenhat helyszínt evakuáltak. Ezután azonban közleményben jelentették, hogy a rendőrség a nap folyamán számos bejelentést kapott bombafenyegetésekről. "A rendőri erők elvégeztek minden szükséges ellenőrzést, de semmiféle veszélyes tárgyat nem találtak" - áll a közleményben, amely hozzáteszi: jelenleg minden átvizsgált objektum rendeltetésszerűen működik.

    Kommentek:

    Top 16