• Külföld
Faktor

Felrobbant egy gyanús csomag

Felrobbant az a gyanús csomag, amelyet a rendőrség vizsgált hétfőn a New Jersey állam Elizabeth városának vasútállomása közelében - mondta a település polgármestere.

Christian Bollwage korábban még arról beszélt, hogy a rendőrök megsemmisítették a gyanús tárgyat. A polgármester azonban később azt mondta, hogy a zsákban 4-5 robbanószerkezet volt, és amikor a tűzszerész robot hatástalanítás közben elvágott egy vezetéket, a csomag felrobbant. Senki nem sebesült meg.

Két utcaseprő vette észre a gyanús csomagot vasárnap az állomás közelében egy szemetesben. Ők értesítették a hatóságokat arról, hogy vezetékeket és egy csövet látnak a gyanús tárgyban. A tűzszerészek robotja azt állapította meg, hogy a csomag akár robbanószerkezet is lehet.

Korábban a csomag miatt a Newark felé vezető vasútvonalakat átmenetileg lezárták.

Az Egyesült Államokban a hétvégén New Yorkban egy robbantásban 29-en megsebesültek, New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Minnesota állam St. Cloud városában pedig egy bevásárlóközpontban késes támadó legalább nyolc embert megsebesített. A merénylőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt lelőtte.

Kommentek:

Top 0