• Külföld
Faktor

Furcsa kampányt indított a polgármester: a turisták kedvenc étele szerinte nem létezik

Azt állítja, hogy fake news.

Betelt a pohár a bolognai polgármesternél, miután a turisták folyamatosan bolognai spagettit kérnek a város éttermeiben, holott az szerinte egy fake news - írja az Euronews.

Virginio Merola az olasz RAI rádiónak adott interjújában arról beszélt, a bolognai spagetti egyáltalán nem létezik, mégis világszerte híres. Azt szeretné, ha Bolognáról a tagliatelle, a tortellini és a lasagne jutna az emberek eszébe.

Emilia-Romagna régióban – melynek székhelye Bologna –  a tradicionális étel az úgynevezett tagliatelle al ragu, ami házi készítésű tésztából, lassú tűzön főtt marhahúsból, zöldségekből, paradicsomszószból és borból áll össze. Bár nagyon hasonlít a bolognai spagettire, a kettő nem egy és ugyanaz.

Bologna polgármestere a Twitter-oldalán próbálja elejét venni a fake news-nak, és arra kérte követőit, hogy bárhol is járnak a világban, küldjenek neki fotót róla, ha valahol bolognai spagettit kínálnak. Rögtön meg is osztott egy fotót, melyen egy londoni vendéglátóhely a ház specialitásaként hirdeti a tésztaételt.

Kommentek:

Top 0