• Külföld
Faktor

Boldogságügyi minisztert neveznek ki az Egyesült Arab Emirátusokban

Boldogságért és toleranciáért felelős minisztereket neveznek ki az Egyesült Arab Emírségekben. Az ifjúsági ügyekkel egy 22 éves női miniszter foglalkozik majd.

Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm, az arab ország kormányfője azt mondta, hogy a közjó és az általános elégedettség elérése érdekében hozták létre a boldogságért felelős miniszteri pozíciót. A kormányátalakítás részeként több minisztériumot összevonnak, és terveik szerint a kormányzati szolgáltatások jelentős részét kiszervezik külső cégekhez - írta az MTI a BBC brit közszolgálati médiára hivatkozva.

"A kormányzatoknak rugalmasnak kell lenniük. Nem több minisztériumra, hanem több olyan tárcavezetőre van szükség, akik képesek lépést tartani a változásokkal" - mondta miniszterelnök Dubajban, a World Government Summit nevű, a kormányzatok jövőjével foglalkozó csúcstalálkozón. Ál-Maktúm fiatal és rugalmas kormányzatot szeretne, amely képes teljesíteni a fiatalok vágyait és az emberek céljait.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Twitter-oldalán a kormányfő a toleranciáért felelős miniszteri posztról úgy nyilatkozott, hogy a pozíciót betöltő személy az Egyesült Arab Emírségek társadalmának alapvető értékeként fogja hirdetni a toleranciát.

    A miniszterelnök a fiatalok nemzeti tanácsának felállítását is bejelentette. A testületet egy legfeljebb huszonkét éves, női ifjúságügyi miniszter vezeti majd, és a "fiatal férfiak és nők elitcsoportja" a kabinetnek ad tanácsot az ifjúságot érintő kérdésekben.

    Top 16