• Krimi
faktor

Bokorban akart elbújni a betörő, de hiába

Tetten értek a kecskeméti rendőrök két betörőt a hétvégén. Még szombaton este hét órakor telefonált be valaki a rendőrségre, hogy valószínűleg idegenek mentek be egy családi házba és fosztogatnak.   

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Percek alatt odaértek a rendőrök, és éppen akkor mentek volna be a házba, amikor a betörő kifelé igyekezett két megpakolt táskával a kezében. Rákiabáltak, hogy álljon meg, erre ő eldobta a táskákat és rohanni kezdett.

A rendőrök üldözőbe vették, és el is fogták a férfit. Átkutatták a ruháját, és a zsebeiből előkerült egy rézcsap, egy csípőfogó, valamint egy fémvágó fűrészlap. Ezek valószínűleg a betöréshez kellettek.

Néhány perccel később az elfogott 23 éves betörő társa is előkerült. A 19 éves fiú, amikor észrevette a rendőröket, szintén mindent eldobott, és egy bokor mögé bújt. Azt hitte, a rendőrök annyira el lesznek foglalva a már elfogott betörővel, hogy ő megúszhatja. Miután kihúzták a bokorból, kikérdezték, és a hátrahagyott lopott holmik is előkerültek a szomszédos utcából: egy akkumulátor és egy kerékpár.

A két férfit nem tartóztatták le, de lopás miatt bíróság elé kell állniuk - írta a police.hu.

Top 0