• Sport

Bogdánnal a kapuban lett meg Klopp első liverpooli győzelme

Az angol Ligakupában a Liverpool 1–0-ra nyert a Bournemouth ellen, ez volt Jürgen Klopp első győzelme új csapatával, Bogdán Ádám végigvédte a meccset. A Manchester United szintén hazai pályán játszott, de tizenegyesekkel kiesett. A Német Kupában nagy győzelmet aratott a Dortmund és a Bayer Leverkusen is.

Fotó: Europress- Paul Ellis/AFP

Fotó: Europress- Paul Ellis/AFP

A Liverpool legutóbb 1995 novemberében a Newcastle United ellen nem tudott a saját stadionjában gólt lőni a Ligakupában, ez a sorozat most sem ért véget, Clyne góljával nyertek. Bogdán Ádám először védett, amióta Jürgen Klopp lett az edző, nem kapott gólt. A Manchester United hazai pályán esett ki a Middlesbrough ellen, (kedden az Arsenalt szintén egy másodosztályú csapat verte ki) Louis van Gaal csapata a legutóbbi három meccsét elveszítette, amikor tizenegyes rúgások döntöttek. A másik manchesteri csapat, a City könnyedén jutott tovább a Crystal Palace ellen.

A Német Kupában a Dortmund és a Bayer Leverkusen sem adott esélyt az ellenfelének, előbbi 7–1-re, utóbbi 6–0-ra nyert. A Dortmund csupán egyszer nyert nagyobb különbséggel a kupában, 18 évvel ezelőtt, 1997 augusztusában 8–0-ra verte a Warnemündét. A Leverkusenben Julian Brandt három gólpasszt is adott, 2006 óta ő az első leverkuseni játékos, akinek ez sikerült (akkor Bernd Schneider adott három gólpasszt). A Stuttgart története során 14-szer játszott negyedosztályú csapat ellen, ezeken a meccseken 63 gólt lőtt, és kilencet kapott, tegnap a Jenát győzte le. A Werder Bremen 1961 és 1991 után harmadszor is legyőzte a Kölnt a kupában, a korábbi két siker után eljutott a döntőig, amit meg is nyert.

Top 0