• Külföld

Bocsánatot kért a köztévé főszerkesztő helyettese, mert nem adtak hírt a kölni támadásokról

Tömegesen támadtak meg nőket arab fiatalok szilveszter éjszakáján Kölnben. A ZDF televízió főszerkesztő-helyettese bocsánatot kért, mert nem adtak róla hírt.

Elmar Theveßen kedden délután a ZDF Facebook-oldalán megjelent rövid közleményében azt írta: világos volt, hogy olyan történésről van szó, amelyről be kellett volna számolni, és az adó mulasztást követett el, hogy meg sem említették az esetet az esti híradóban.

A főszerkesztő-helyettes szerint az ügy bemutatását azért halasztották el keddre, a kölni városvezetés által a kérdésben tartott válságértekezlet napjára, hogy kiegészítő interjúkat tudjanak készíteni az anyaghoz. Ezzel azonban egyértelműen rosszul mérték fel a helyzetet - írta Elmar Theveßen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A ZDF Facebook-oldalán a bejegyzéshez több mint ezer komment érkezett, számos hozzászóló arról írt, hogy a történtek miatt elvesztette bizalmát a közszolgálati tévé iránt.

    A rendőrség szerint szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvar előterében mintegy ezer arab származású férfi gyűlt össz. A tömegből csoportok képződtek, amelynek tagjai körbeállták az újévet ünneplő nőket, majd szexuálisan zaklatták és meglopták őket. Az esetről bővebben itt és itt írt a Faktor.

    Top 16