• Tech
Faktor

Áttörést akart elérni a tudós a tömegközlekedésben, büntetés lett a kísérlet vége

Az ellenőr nem fogadta el, hogy a bérlet chipjét alternatív módon használta fel.

Megbüntettek egy ausztrál tudóst, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, ezért utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak - írja az MTI.

A 34 éves tudós - aki nevét hivatalosan Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-ra változtatta - fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a keze bőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg az Opal utazási kártyáját, megbüntette, mert érvényes bérlet nélkül utazott és elő sem vette azt, amikor kérte tőle.

  A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra (43 ezer forint) bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte.

  A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

  A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja "az új módszerek felderítését", melyekkel az utazásért fizethet.

  "Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk" - mondta a tudós.

  Kommentek:

  Top 16