• Sport
András Ferenc

Bajnokok Ligája: Nyert a PSG a Chelsea ellen - videó

A mai nap elkezdődött a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, kedd este két mérkőzést játszottak. A nap jobban várt mérkőzése a PSG-Chelsea volt, ahol a Paris Saint-Germain megérdemelten nyert, de az angol csapat értékes idegenben szerzett góllal várja a visszavágót. A Benfica-Zenit meccsen egy gól született.

Fotó: Europress - Mike Hewitt/Getty Images

Fotó: Europress - Mike Hewitt/Getty Images

A Paris Saint-Germain-Chelsea összecsapás résztvevői számára úgy alakult az idény, hogy tavasszal már a fő hangsúly a Bajnokok Ligájára került. Ennek oka az, hogy a PSG gyakorlatilag már most megnyerte a francia labdarúgó-bajnokságot, míg a Chelsea számára egyetlen esély van arra, hogy megmentse az idényt, és ez a Bajnokok Ligája.

A meccset jól kezdte a francia csapat, már a harmadik percben tesztelte Verratti a Chelsea kapusát.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Verratti lövése:

  Több távolabbi francia lövést követően a Chelsea előtt is volt egy helyzet, Diego Costa fejesét a 23. percben Trapp tolta a kapufára. A spanyol csatár lehet, hogy lesen volt az indítás pillanatában.

  Diego Costa helyzete:

  A mérkőzés következő helyzete Zlatan Ibrahimovic előtt adódott, aki közelről a földre fejelte a labdát, ami így a kapu fölé pattant. Ezt követően azonban a svéd csatár a 39. percben egy szabadrúgásból megszerezte a vezetést a Paris Saint-Germainnek. A 21 méterről elvégzett szabadrúgás Mikelen pattant meg, így a labda védhetetlenül kötött ki Courtois kapujában.

  Zlatan gólja:

  A félidő hosszabbításában azonban a Chelsea egyenlíteni tudott, Costa egy szögletet csúsztatott középre, ahol Mikel találkozott először a labdával, és azt közelről a kapuba lőtte. Érdekesség, hogy ez volt az első gól idén a BL-ben, amelyet a PSG hazai pályán kapott.

  Mikel gólja:

  Hiába játszott tehát fölényben a PSG, a Chelsea kisebb meglepetésre egyenlíteni tudott, így a félidőben 1-1 volt az állás. Ezzel a találattal a Chelsea fontos idegenben lőtt gólt szerzett.

  A második félidő nagy iramú játékot hozott, Trappnak Diego Costa helyzeténél, míg a PSG kapusának többször Di Maria próbálkozásánál kellett védenie, de Lucas is veszélyeztetett.

  Lucas helyzete:

  A 78. percben ért be a Paris Saint-Germain mezőnyfölénye, a pár perccel korábban beállt Cavani lőtt gólt.

  Cavani gólja:

  A gól után is tovább támadott a francia csapat, többek közt Ibrahimovic előtt adódott nagy helyzet, de Pedro is gólt lőhetett volna. Több gól már nem született a mérkőzésen, így a végeredmény maradt 2-1.

  A londoni visszavágó izgalmas lesz, mert ugyan a Paris Saint-Germain megérdemelten nyerni tudott, de a Chelsea az idegenben lőtt gólnak köszönhetően jó helyzetből várja a visszavágót. Az angol csapat Hiddink irányítása alatt először kapott ki.

  A Benfica-Zenit Szentpétervár meccsen egy gól volt.

  Az első félidőben - két távoli Benfica lövés mellett - egy Hulk szabadrúgás jelentett veszélyt a kapura. A csapatok a második játékrészben sem kockáztattak, sokáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlen születik. Ekkor azonban Jonas megszerezte a meccs egyetlen gólját, a Benfica 1-0-ra nyert.

  Jonas gólja:

  Top 16