• Sport
Faktor

BL: drámai csatában nyert az Atlético Madrid a PSV ellen

Ahogy tavaly, úgy idén is tizenegyesrúgások után jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé az Atlético Madrid: a Bayer Leverkusen után a holland PSV-t is így tudta legyőzni a nyolcaddöntőben.

Fotó: Europress - Javier Soriano/AFP

Fotó: Europress - Javier Soriano/AFP

Az Atlético az első meccsen nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen a második félidőben emberelőnyben is játszhatott, mégsem tudott idegenben gólt lőni. A hazai visszavágóra maradt tehát a döntés, de a PSV nagyon jól játszott Madridban, az első félidőben például volt olyan időszak, amikor többet birtokolta a labdát, mint az ellenfél. A másodikban pedig a kapufát is eltalálta, sőt, Locadia lövése simán gól lett volna, ha Jan Oblak nem véd óriásit (a holland csapat ezelőtt legutóbb 2008 decemberében lőtt kapufát a BL-ben, még a Liverpool ellen). Ennek ellenére az Atlético játszott veszélyesebben a rendes játékidőben, de gólt nem rúgott, ráadásul a csapat legjobb védőjét Diego Godínt lecserélte Diego Simeone, vélhetően sérülés miatt.  

Így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, ami történelmi volt a maga szempontjából: a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában eddig a napig nem volt példa olyan párharca, amelyben egyetlen egy gólt sem lőttek a csapatok két meccs alatt. A PSV 11 évvel ezelőtt, 2005. április 13-án az Olympique Lyon ellen jutott el legutóbb a BL-ben a hosszabbításig, akkor kiesett, de ez nyilván nem jutott senkinek sem az eszébe a pályán lévők között.

Az extra időben sem jött a gól, jöhettek tehát a tizenegyesek: tavaly a nyolcaddöntőben az Atlético legyőzte a Bayer Leverkusent, a PSV ellen aztán még kiélezettebb volt a csata, az első 14 rúgó nem hibázott, a csereként beállt Luciano Narsingh viszont a lécet találta el, Juanrfan ezt kihasználva pedig továbblőtte a madridi együttest.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az Atlético története során először tudott legyőzni holland csapatot egy európai kupasorozat kieséses szakaszában, míg Jan Oblak lett az első kapus a BL-ben, aki egymást követő két tizenegyes-párbajt megnyert. Ez a párbaj volt egyébként a leghosszabb a BL történetében.

  Bajnokok Ligája

  Nyolcaddöntő

  Visszavágó

  Atlético Madrid–PSV 0–0 – 11-esekkel 8–7

  Továbbjutott: az Atlético Madrid, 0–0-s összesítéssel, 11-esekkel    

  Top 16