• Külföld
Faktor

Biztos Dzsihád John, a hírhedt hóhér halála

Az Iszlám Állam megerősítette, hogy tavaly novemberben a férfit megölte egy amerikai dróncsapás.

2015. november 12-én végre mártírhalált halt Allah ügyéért, amit oly régóta áhított

- tudatta az Iszlám Állam hivatalos lapjában. Állítólag Rakka városában pusztította el dróncsapás az autót, amelyben Dzsihád John ült, és azonnal megölte.

A férfi az Iszlám Állam több propagandavideójának tanúsága szerint is túszokat - köztük több nyugatit - végzett ki torkuk elvágásával és elrettentő kirakathóhéra volt az Iszlám Államnak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Dzsihad John mozgalmi neve Abu Muharib al-Muhadzsir volt. Valójában Mohammed Emwazinak hívták, brit állampolgár volt, de kuvaiti apa és jemeni anya gyereke. 1994-ben, hatévesen került családjával bevándorlóként Angliába, azon belül Londonba, ahol számítógépes programozónak tanult. Az Iszlám Állam dicshimnusszal felérő nekrológjában megjegyzi, hogy Dzsihad John gyűlölte a londoni életet.

    Volt túszok a férfit vérszomjas pszichopataként írták le.

    Tavaly novemberben egyébként az Egyesült Államok majdnem biztosra mondta, hogy dróncsapással sikerült végeznie Dzsihád Johnnal. Steve Warren ezredes, az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíció szóvivője azt mondta, hogy Dzsihád Johnt egy amerikai drónról kilőtt, Hellfire típusú rakéta ölte meg a szíriai Rakka városban, egy kocsiban.

    Top 16