• Külföld
Faktor

Szomorú eredmények: nem tudnak főzni a szülők, félnek gyerekeiket a konyhába engedni

Pedig a közös főzés sokkal jobban összekovácsolhatná a gyerekeket és szülőket.

Egy új kutatás szerint a szülők 93 százaléka szeretné, ha gyermeke is otthonosan mozogna a konyhában. Egy négyezer szülő bevonásával készült vizsgálatból kiderült, hogy a felnőttek nagy része azt szeretné, ha gyermeke többet tudna segíteni az otthoni sütés-főzésben, de maguk is annyira bizonytalanok gasztronómiai tudásukban, hogy inkább lemondanak erről a vágyukról.

A gyerekek nagyon élvezik az alkotást, a főzésben is.

A gyerekek nagyon élvezik az alkotást, a főzésben is.

Ez bizonytalanság az egyik oka annak, hogy a szülők mindössze 33 százaléka készíti az ebédet vagy a vacsorát közösen gyermekével, legalább hetente egyszer – derül ki a KITCHEN CONFIDENCE SURVEY elnevezésű kutatásból, amelyet egyesült államokbeli, kanadai és az Egyesült Királyságban élő szülők bevonásával készítettek.

Az amerikai családoknak pedig például csak a 30 százaléka vacsorázik együtt, ami nagyon kevés. Ennek a szülők elfoglaltsága, a hosszúra nyúló munkaidő vagy éppen a gyerekek iskola utáni tevékenysége is lehetne az oka, de a kutatás szerint nem ezek a tényezők, hanem a konyhai magabiztosság hiánya felel az egészért. A egyesült államokbeli szülőknek például mindössze 35 százaléka mer gyermekével együtt megfőzni egy egyszerű tojást.

Magyarországon még nem készült hasonló kutatás, az azonban biztos, hogy a közös főzés remek alkalom arra, hogy a család hasznosan töltse együtt az időt, ezért érdemes belevágni a tanulásba, akár a gyerekekkel együtt is.

Kommentek:

Top 0