• Sport

Bizakodnak a játékosok, meglehet az Eb-szereplés

Magyarország nagyon izgalmas meccsen 1-0-ra verte Norvégiát Európa-bajnoki pótselejtezőn. A meccs után Király Gábor, akinek ez volt a 100. meccse a válogatottban, azt mondta: erős csapat a magyar, de ezt Budapesten is meg kell majd mutatni vasárnap. Gera Zoltán pedig arról beszélt, hogy Fülöp Mártonért is játszott  a válogatott.

Fotó: Europress - VIDAR RUUD / NTB SCANPIX / AFP

Fotó: Europress - VIDAR RUUD / NTB SCANPIX / AFP

Bern Storck a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nagyon boldog volt, de közben óvatos  is.

Még mindig Norvégia a favorit, mert nagyon jó játékosaik vannak. Úgy kell játszunk a visszavágón, ahogy ma játszottunk, különben bajba kerülhetünk. Jó helyzetből várjuk a visszavágót. Nagyszerű munkát végeztünk a magyar labdarúgásban, ezt szeretnénk folytatni, és szükségünk volt erre a sikerre. Ezt szeretnénk folytatni vasárnap is.

- mondta Bernd Storck a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Storck az nso.hu tudósítása szerint beszélt a győztes gólt szerző Kleinheisler László játékáról is:

Nem lepett meg Kleinheisler teljesítménye, láttam az U21-ben, az edzéseken. Nem érdekel, mit tesz a klubjánál, mert nagyszerűen teljesített.

Kleinheisler győztes gólja Norvégia ellen:

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a meccs után az MTVA-nak is nyilatkozott, szerinte még hosszú 90 perc vár a magyar válogatottra. A meccs utáni tévés nyilatkozatokról itt írtunk bővebben.

Per-Mathias Högmo, a norvég válogatott szövetségi kapitánya több 11-es is számon kért a bírón, de szerinte így is maradt remény a norvég továbbjutásra.

Még csak félúton járunk, már nagyon várjuk a következő 90 percet Magyarországon. Jó meccset játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk. Sajnos nem koncentráltunk eléggé a kapu előtt. Mondtam a játékosoknak, hogy játszanak támadóbb szellemben, és erre lesz szükségünk a magyarországi meccsen is. Azt is mondtam nekik, hogy ebből a meccsből merítsenek erőt a három nap múlva következő visszavágóra.

- nyilatkozta Per-Mathias Högmo.

Az UEFA hivatalos oldala a meccs után külön interjút készített Király Gáborral, aki 100. válogatott meccsét játszotta Norvégia ellen. Király Gábor többször nagyot védett, a legnagyobb bravúrt a meccs elején mutatta be.

Az uefa.com-nak Király arról is beszélt, hogy ez volt a 100. válogatott meccse.

Örülök, hogy a 100. válogatott meccsemet kapott gól nélkül lejátszhattam Oslóban, de semmit nem ér az egész, hogyha a 101-en kikapunk. Fontos volt a győzelem, de ezt a meccset el kell felejteni, és a visszavágóra kell koncentrálni. A legfontosabb, hogy gyorsan regenerálódjunk. Erős csapatunk van, de ezt otthon is meg kell mutassuk.

Gera Zoltán a fradi.hu-nak adott nyilatkozatot. Gera jól játszott, de mivel kapott egy sárgát, ezért a visszavágón nem léphet pályára.

Nagyon nehéz mérkőzés volt. A kelleténél kicsit lassabban kezdtünk, de miután az első pár percet sikerült átvészelnünk, jól játszottunk. Ki tudtuk hozni a labdát, helyzeteink voltak, és a vezetést is megszereztük. A második félidő még nehezebb volt, kevesebb energiánk maradt előre menni. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen nem csak fontos idegenbeli gólt lőttünk, hanem nyerni is tudtunk.

Gera Zoltán szerint plusz motivációt jelentett az, hogy korábbi csapattársukért, a csütörtök reggel meghalt Fülöp Mártonért is játszottak.

Ahogy eddig, most is az volt a kulcs, hogy szervezetten játszottunk, ez az erősségünk. Emellett plusz motivációt jelentett a csapat számára az a nagyon rossz hír, amit reggel kaptunk szegény Fülöp Marciról. Ilyenkor az ember jobban értékeli az igazán fontos dolgokat az életben. Ma a pályán Marciért is küzdöttünk.

A válogatott meccsen becserélték Nagy Ádámot is, ő az FTC honlapjának azt mondta, nagyon fordulatos volt a meccs.

Azt beszéltük a meccs után az öltözőben, hogy biztosan érdekes összefoglalót lehetne készíteni a meccsből, gyakran forogtak veszélyben a kapuk. Ilyen meccsbe kicsit nehéz beszállni, de örülök neki, hogy nekem és Lovrencsics Gerinek is jól sikerült. A visszavágón is a maihoz hasonló taktikus játékra lesz szükség, és akkor meglehet az Eb-részvétel.

Ahogy korábban megírtuk, Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya azt mondta a meccs után, hogy

Nehéz meccs volt egy jó ellenféllel szemben és sikerült meglepetést okoznunk. Megvan az i, de vasárnap kell feltenni rá a pontot.

A Norvégia-Magyarország meccsről szóló összefoglalónkat itt olvashatja.

Top 0