• Belföld
Faktor

Beperelték a biztosítók Sándort, de a bíróság szerint nem direkt vágatta le a vonattal a lábát

A férfinak sok biztosítása volt, de erre minden oka megvolt.

Pert nyert az egyik biztosítótársaság ellen az a nyírkátai férfi, akinek lábait négy évvel ezelőtt levágta a vonat, de gyanússá vált amiatt, hogy 27 biztosítónál 29 biztosítása volt - adta hírül az Index.

Az egyik érintett biztosítótársaság magánnyomozókat bízott meg, később már budapesti nyomozók foglalkoztak az üggyel, a férfit pedig azzal vádolták meg, hogy szándékosan ugrott a vonat alá, hogy így jusson pénzhez. Cs. Sándor viszont a biztosítókat perelte be, mert nem akartak neki fizetni.

Illusztráció.

Illusztráció.

A bíróság szerint a biztosító nem tudta kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a férfi szándékosan vágatta le lábait a vonattal. Szerintük Cs. Sándor életszerűen és hihetően adta elő a baleset körülményeit, és igaz ugyan, hogy 27 biztosítónál volt 29 biztosítása, de nem mind baleset- és életbiztosítás volt, akadt köztük például olyan is, ami a slusszkulcs elvesztésére vonatkozott. Egyébként pedig extrém sportokat űzött, és állítása szerint azért kötötte meg a biztosításokat, hogy a családja ne szenvedjen hiányt, ha őt bármilyen baleset éri.

Ráadásul nem is mindegyik biztosítást a baleset előtt fél évvel kötötte, a legtöbbet csak átkötötte kedvezményes konstrukcióban. Emellett volt akkora jövedelme, amiből tudta fizetni a biztosítások díjait, és nem volt olyan élethelyzetben, ami alapján feltétlenül rászorult volna a pénzre.

Azt is megállapította a bíróság, hogy Cs. Sándor a korából és testalkatából eredően nagyon nehezen tudott volna 1-2 másodperc alatt így beugrani a vonat alá, és nem életszerű, hogy valaki úgy kövessen el biztosítási csalást, hogy csak a véletlenen múlt, hogy senki nem látta pontosan, mi történt. Az indoklásban szerepel még, hogy a férfinak nagyon nehéz lett volna kiszámolnia, hogy csak a lábát vágja le a vonat, mert a kilógó részek beránthatták volna a lábánál vagy ruhájánál fogva a szerelvény alá.

Kommentek:

Top 0