• Külföld
Faktor

Mindent tönkretett a bizalmatlanság: elítéltek egy nőt, mert elolvasta férje leveleit

Eleinte még mindent megosztott egymással a házaspár, de egy apróság és egy hatalmas hazugság elrontotta a boldogságot.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy svájci pár sokáig boldogságban és bizalomban élte házas éveit, még egymás jelszavait is tudták. A feleség azonban egyszer csak észrevette, hogy a férje egy új emailcímet csinált magának, aminek ráadásul olyan jelszót adott, amit az asszony ismert, ezért elolvasta a leveleket.

A levelekből kiderült, a férje több nővel is megcsalta, ami miatt a feleség kiborult. A pár ügye végül a bíróságig jutott, de csak azért, mert a nő jogtalanul jutott hozzá az információkhoz.

A svájci törvények szerint ugyanis mindegy, hogy valaki házas vagy egyáltalán nem ismeri a másikat, engedély nélkül senkinek a leveleit nem lehet elolvasni. Ezért februárban a bíróság 9900 frank (2,66 millió forint) felfüggesztett, és 4300 frank (1,15 millió forint) kötelező érvényű pénzbírságra ítélte a nőt. 

A nő fellebbezett az ügyben, az ügyvédje szerint ugyanis nem törte fel a férje emailfiókját, hisz volt hozzá jelszava. A bíróság csökkentette a nő büntetését. A maximális büntetés egyébként akár három év börtön is lehetett volna - írja a The Local.

Kommentek:

Top 0