• Belföld
Faktor

Halálba akarta segíteni férjét a szentesi nő, gyilkossági kísérletért kell felelnie

Az ügy számos morális kérdést felvet.

A nő először felgyújtotta a házat. (Képünk illusztráció.)

A nő először felgyújtotta a házat. (Képünk illusztráció.)

Bíróság elé kell állnia annak a szentesi nőnek, aki végstádiumú férje szenvedéseinek úgy akart véget vetni, hogy segít neki meghalni. Decemberben felgyújtotta a házukat, felvágta férje ereit, de a súlyos beteg férfi mindkettőt túlélte. Most emberölési kísérlettel vádolják.

A nő már nem bírta tovább nézni 70 éves férje szenvedéseit, aki hosszú ideje ágyhoz volt kötve és fél oldalára lebénult. A nő először a házban lévő könyveket öntötte le gázolajjal és kinyitotta a gázpalackot is. Mivel ez nem vezetett eredményre, másnap felvágta a férfi ereit, majd a sajátját is megpróbálta - írja a Blikk. Egy házhoz kijáró ápoló talált rájuk, aki miatt mindketten életben maradtak.

Az aktív eutanázia, vagyis a beteg aktív hozzásegítése a halálhoz a magyar jog szerint gyilkosságnak számít. Ezért vádolták meg a szentesi hatvanéves nőt, aki le akarta rövidíteni haldokló férje szenvedéseit. A magyar jog csak a passzív eutanáziát engedi, ami azt jelenti, hogy a beteg visszautasítja a kezelést. Ám ezzel a szenvedése nem lesz rövidebb, éppen ezért sok orvos ezt lassú öngyilkosságnak nevezi.

Kommentek:

Top 0