• Külföld
Faktor

Hét éves kislányt nyársalt fel a bika egy fesztiválon

Az alfaméni városünnep tragédiával végződött hétfőn: a bikafuttatás során az egyik bika áttörte a nézőket a bikáktól elválasztó fémkerítést, és felnyársalt egy 7 éves kislányt. A gyereknek a hasa és a feneke sérült meg.

Fotó: Europress / Ander Gillenea - AFP

Fotó: Europress / Ander Gillenea - AFP

A Zaragozához közeli város polgármestere, Alejandro Gil szerint a kerítés megfelelt a biztonsági előírásoknak, de a bika túl nagy sebességgel rohant neki, és a szarvával pont eltalálta a zárat, így be tudott rontani a nézők közé - írja a The Local.

A videón jól látszik, hogy a bika annyira felhergelt állapotban van, hogy bárkit megtámadna. A nézők többsége felmászott az autókra az állat elől, így a kislányon kívül más nem sérült meg.

Az alfaméni kislányt válságos állapotban szállították kórházba, napokig az életéért küzdöttek az orvosok. Mostanra sikerült stabilizálni az állapotát, létfontosságú szerve nem sérült meg, így az orvosai szerint felépülhet.

Kedden egy nő halt meg Falcesben bikafuttatáson, miután lezuhant egy lejtőről. Egy 53 éves férfi pedig olyan súlyos fej- és mellkassérüléseket szenvedett, hogy másnap meghalt a kórházban.

Tavaly 14 ember halt meg a bikafuttatásokon - mindegyikük együtt futott a bikákkal. Idén viszont már négy néző is belehalt a hagyományos spanyol sportba, az egyik nő épp a háza ajtaján lépett ki, mikor elsodorta egy bika.

Kommentek:

Top 0