• Belföld
Faktor

Bicikliutat építenek az illegális parkoló helyére a Róbert Károly körúton

Szeptember 15-étől felújítják a XIII. kerületben a Róbert Károly körutat az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró között. A 2017 nyaráig tartó felújítással egy időben kerékpárút is épül a szakaszon. A Faktor utánajárt, hogyan is fog ez a gyakorlatban megvalósulni.

Az autósok bosszankodhatnak - vagy mégsem?A bicikliút az út déli, tehát belváros felőli oldalán épül majd. Az autóút nem lesz sokkal szűkebb szűkebb, bizonyos szakaszokon a negyedik sávot szüntetik meg. Itt most illegálisan parkolnak az autósok, vagy nem használják, hiszen a fő csomópontokban mindenütt három sávon lehet áthajtani. A kétszer három sáv egyenes irányú út tehát a teljes szakaszon megmarad - tájékoztatta a Faktort a BKK.

A negyedik sávot kapják meg a biciklisek.

A negyedik sávot kapják meg a biciklisek.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A sávok méretét egyébként az Útügyi Műszaki Előírások szabályozzák. A munka kivitelezője az STR Építő Zrt. lesz, aki nyílt közbeszerzési versenyben nyerte el a megbízást.

Pótlóbusz nélkül megússzukAz M3-as metró felújítása is nemsokára elkezdődik, ekkor pedig pótlóbuszokra lesz szükség, de ott sem biztos, hogy lesz elég. Ezért a villamospálya felújítása miatti esetleges kavarodásról is érdeklődtünk a BKK-nál. Ők arról tájékoztatták a Faktort, hogy a metrófelújítás várhatóan az útfelújítás érdemi részének befejezése után kezdődik. Ekkor is csak egyes hétvégék lesznek, amikor az M3 metró nem jár.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Néhány hétvégét leszámítva zavartalan lesz a villamosközlekedés is.

  Néhány hétvégét leszámítva zavartalan lesz a villamosközlekedés is.

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  A Róbert Károly körúti felújítás során pedig csak útfelújítás lesz, ami nem érinti a villamossíneket. A mostani útfelújítás alatt tehát a BKK szerint zavartalanul villamosozhatunk majd egy-két hétvége kivételével.

  Kommentek:

  Top 16