• Krimi
Faktor

Rosszul lettek a munkások: beesett az aprítóba egy magyar férfi

A kollégájukat már nem tudták megmenteni.

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség két munkahelyi vezető ellen. A szerencsétlenül járt munkás néhány hónapja dolgozott a telephelyen, famegmunkáló munkakörben. A feladatai közé tartozott a faaprító-daráló gép működtetése, így az is, hogy megszüntesse a torlódást, ha a gép behordó szalagján feltorlódik az anyag.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A sértett tavaly március végén emiatt felállt a darálógép behordó szalagjára, és az bevitte a darálógépbe. A férfi a súlyos traumás roncsolódás miatt a helyszínen életét vesztette.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Kollégái pont cigarettaszüneten voltak, amikor történt az eset. Mikor visszaértek, többen is rosszul lettek a látványtól. Értesítették a mentőket, de a munkás életét már nem lehetett megmenteni.

    A vádirat szerint a két vezető tudott arról, hogy a munkások a munkavédelmi szabályokat nem tartják be, ennek ellenére nem tiltották meg nekik a munkavégzést, bár az a munkaköri kötelezettségük lett volna.

    Az ügyészség szerint mulasztásuk következménye volt a halálos eredményű baleset, amely miatt velük szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a Szolnoki Járásbíróságnál.

    Kommentek:

    Top 16