• Külföld
Faktor

Bezárják a turistaparadicsomot, elöntötte a szennyvíz a népszerű szigetet

A Fülöp-szigetek egyik legnépszerűbb üdülőhelyét tönkretette a környezetszennyezés az elnök szerint.

A Fülöp-szigeteki elnök bejelentette, hogy hat hónapra bezárja az ország legismertebb üdülőszigetét, Boracay-t, mert az egykor fehér homokos tengerpart a szennyvíz miatt inkább már egy pöcegödörre hasonlít - írja a The Guardian.

Boracay szigete egyre koszosabb.

Boracay szigete egyre koszosabb.

Rodrigo Duterte április 26-ra rendelte el a sziget bezárását, közölte szóvivője, Harry Roque a Twitteren, de további információkkal nem szolgált.

A szigeten évente több mint kétmillió turista fordult meg idáig. Az itt található 500 turizmushoz köthető vállalat tavaly több mint egymilliárd dolláros bevételre tett szert.

Duterte februárban vádolta meg a sziget szállodáit és éttermeit azzal, hogy a szennyvizet egyenesen a tengerbe eresztik, pöcegödörré téve azt. A környezetvédelmi minisztérium szerint 195 cég és több mint négyezer helyi lakos ingatlanja nincs bekötve a szennyvízrendszerbe.

Jonas Leones környezetvédelmi államtitkár múlt hónapban arról beszélt, hogy a sziget bezárásával egy darabig repülők és kompok sem közlekedhetnek majd Boracay-nál. Mint fogalmazott, vasököl szükséges ahhoz, hogy visszaállítsák a korábbi állapotot, de csak átmeneti dologról van szó.

A szigeten több mint 17 ezer ember dolgozik a turizmusban, további 11 ezer pedig az építkezéseken. Kérdés, hogy velük mi lesz.

Kommentek:

Top 0