• Külföld
Faktor

Bezáratnák az illegális muszlim imahelyeket

Az olasz kormány azt tervezi, hogy bezáratja az illegálisan működő muszlim imahelyeket. Ezzel próbálják megakadályozni azt, hogy a terroristagyanús emberek ezeken a helyeken találkozhassanak egymással. 

Olaszországban négy mecset és több mint 800 muszlim imahely van. Be fogjuk záratni az illegális és engedély nélküli imahelyeket, nem azért, hogy megakadályozzuk a vallásgyakorlást, hanem hogy ez rendezett hátterű helyeken történhessen

- mondta Angelino Alfano olasz belügyminiszter.

Az ilyen illegális imahelyek egy része szándékosan azért nem folyamodik hivatalos engedélyért, mert titokban akar működni. Egy másik részük esetében azonban kényszer az illegalitást, mivel az engedélyeztetés általában nem problémamentes, gyakran a helyi hatóságok ellenkezése miatt.

Angelino Alfano a terrorizmus veszélyéről azt is elmondta, hogy a világon nincs kockázatmentes hely. Csak a megelőzés jelenthet megoldást.

Olaszországot és különösképpen Rómát - mint a katolikus egyház központját - gyakran fenyegeti terrortámadással propagandaanyagaiban az Iszlám Állam, amely a november 13-i, 130 halálos áldozatot szedő párizsi merényleteket is magára vállalta. A közelmúltban az Egyesült Államok is arra figyelmeztette az olasz kormányt, hogy szélsőségesek támadásokra készülhetnek olasz területen.

Top 0