• Külföld
Faktor

Kirobbant a botrány, súlyos lépést tesz a cég: bezár az összes kávézója

Az Egyesült Államokban az összes Starbucks-ot bezárják egy délutánra.

Május végén az összes amerikai üzletét bezárja egy délutánra a Starbucks nemzetközi kávéházlánc, hogy "antirasszista képzést" tartson mintegy 175 ezer alkalmazottjának, miután hatalmas botrány kerekedett abból, hogy a cég egyik philadelphiai kávézójában letartóztattak két afroamerikai férfit a múlt héten.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az amerikai vállalat kedden jelentette be, hogy május 29-e délutánján az Egyesült Államokban működő több mint nyolcezer kávézója bezár a dolgozók "továbbképzése" miatt.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A lépés előzménye, hogy múlt csütörtökön letartóztattak két fekete bőrű férfit egy philadelphiai Starbucksban, miután nem voltak hajlandóak elhagyni a kávézót.

  A rendőrség szerint a kávézó munkatársai nem engedték meg a két férfinak, hogy használják a mellékhelyiséget, mert nem fogyasztottak. Amikor pedig továbbra is a kávézóban maradtak, az üzlet vezetősége kihívta a rendőrséget.

  Az esetről több felvétel is készült, az egyiken az látszik, ahogy a rendőrök bilincsbe verve elvezetik a két férfit, miközben a vendégek a háttérből azt mondják, hogy a fiatalemberek nem csináltak semmi rosszat. Egy férfi azt mondta, hogy találkozója lett volna a két férfival, akik az ő érkezésére vártak.

  A felvételeket több millióan nézték meg az interneten. Philadelphia polgármestere aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  A Starbucks vezetője, Kevin Johnson bocsánatot kért és ígéretet tett rá, hogy a cég felülvizsgálja belső szabályzatát annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő - írja az MTI.

  Kommentek:

  Top 16