• Krimi
Szász Tamás
Szász Tamás

Bevallotta a kidobó, hogy megerőszakolta és meggyilkolta az iskoláslányt

Most vallott be a börtönben egy 2002-es gyerekgyilkosságot egy sorozatgyilkos Angliában. Egy 13 éves kislányt rabolt el, aki éppen hazafelé ment az iskolából. A szakember szerint nem bánt meg semmit, csak hasznot akar húzni a vallomásból.

Levi Bellfield, vagy, ahogy azóta hívja magát, mióta a börtönben áttért az iszlám hitre, Yusuf Rahim egy kihallgatás során, amikor arról kérdezték, hogy volt-e bűntársa, beismerte, hogy ő ölte meg 2002-ben a 13 éves diáklányt, Amanda Dowlert, aki éppen hazafelé ment az iskolából Walton-on-Thames-ben, Angliában.

forrás: Europress - Getty Images/Metropolitan Police

forrás: Europress - Getty Images/Metropolitan Police

Elrabolta, megerőszakolta és meggyilkolta. Fél évvel később találták meg a bomló holttestét, ami akkor már olyan rossz állapotban volt, hogy nem tudták megállapítani, pontosan mi okozta a halálát, írj az Independent. Egy embert őrizetbe is vett a rendőrség, de azóta már elengedték. Rahimot, aki kidobóemberként dolgozott, két másik gyilkosság és egy gyilkossági kísérlet miatt elítélték, a börtönben fog meghalni, soha nem fogják kiengedni. Az ügyek egyik nyomozóját meglepte, hogy a férfi bevallotta a kislány meggyilkolását is, mert korábban „foggal-körömmel” tiltakozott a vád ellen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Sky Newsnak nyilatkozó kriminológus szerint egyáltalán nem arról van szó, hogy megtért a börtönben a kegyetlen gyilkos, inkább az önimádat vagy a haszonszerzés lehetősége miatt vallhatta be a kislány megölését. Valószínűleg jobb körülményeket akart kiharcolni magának a börtönben, és ezért lett váratlanul együttműködő a nyomozókkal. Valószínűleg ezért vette fel az iszlám hitet is, a vele egy börtönben ülő, nagy számú muszlim közösség ugyanis így megvédi, ha rászorulna.

    Top 16