• Külföld
Faktor

Meglepő okból tiltották be a babtermesztést egy településen, a polgármester rendelte el

Egy kisfiú ritka allergiában szenved.

Illusztráció.

Illusztráció.

Lorenzo Falchi, a Firenzéhez közeli Sesto Fiorentino városának polgármestere rendeletben tiltotta be a lóbab termesztését egy ritka allergiában szenvedő gyermek otthonának háromszáz méteres körzetében a fiú édesanyjának kérésére - írja a The Guardian.

A gyerek egy olyan genetikai rendellenességgel született, amely vérszegénységet okoz, ha lóbabot fogyaszt vagy a zöldség pollenjét belélegzi. A tünetek között van a láz, a sárgaság és a gyors szívverés is.

A lóbab az olasz konyha egyik népszerű alapanyaga, ugyanakkor a fiú otthonának környékén hét napon belül le kell állnia a termesztéssel a gazdáknak.

Giovanni Rizzo, a polgármester szóvivője arról beszélt, hogy limitált hatása lesz majd a rendeletnek a földművesekre.

"A tilalom főként lakott területet érint, ahol házak, egy baseball pálya és néhány telek található. Nem egy nagy babtermőterületről beszélünk, szóval a mezőgazdasági cégeket nem hozza nehéz helyzetbe" – fogalmazott.

Bár a helyi hatóságok elsőre elutasították az anya kérését, a polgármester közbeavatkozott, miután a fiú hosszú időt töltött el Olaszország egyik legnevesebb gyermekkórházában vérszegénység miatt.

Kommentek:

Top 0