• Külföld
Faktor

Felfoghatatlan tragédia történt: szennyezett gyümölcs okozta egy kislány halálát

Az argentin kislány egy betiltott rovarirtó miatt halt meg. A hatóság az eset után vizsgálni kezdte, hogy a tilalom ellenére használják-e még a mérget a mandarinültetvényeken.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A boncolás megállapította, hogy a kislány halála a karbofurán tartalmú rovarirtó halálos adagja miatt következett be, melyet a gyerek az ország északkeleti részének egy ültetvényéről származó mandarin fogyasztásával juttatott a szervezetébe.

Szeptember 9-én a kislány unokatestvérével hittanra ment a templomba. A Corrientes tartománybeli Mburucuyába vezető útról felvettek és megettek egy mandarint. A kislány nem sokkal később remegni kezdett és hányt. Már a kórházba vezető úton meghalt. A fiú is rosszul lett és hányt, de halálos adagot csak a kislány fogyasztott.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Vizsgálatot indítottuk a helyszínen, ahol a gyümölcsöt felszedték" - mondta szerdán Osvaldo Ojeda ügyész. Kihallgatták a közeli ültetvény dolgozóit, ám eddig más intézkedés nem történt. A hatóság egyik feltevése, hogy a gyümölcs egy kamionról esett le. A gyanú szerint ugyanez a vegyi anyag okozta egy kis falu 200 kutyájának halálát júliusban.

    Az Európai Unió valamennyi tagállamban teljes körűen betiltotta az emberre is halálos veszélyt jelentő karbofurán tartalmú rovarirtók forgalmazását és felhasználását 2008 decemberétől – írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16